Maukkaimmat maistelut

perjantai 25. maaliskuuta 2016

Pääsiäisen mämmisuklaa: Samuel Smith's Organic Chocolate Stout

Pääsiäiset ja sensellaset. Oikeastihhan sitä olisi varmaan pitänyt maistella jotain virallista pääsiäisolutta. Mutta ne on jo suurimmaksi osaksi nähty, joten jätän toiseen kertaan. Mutta pääsiäiseen kuuluu suklaat ja ennenkaikkea mämmi, joten siihenhän tämä luomusuklaa-stout sopii kuin nenärähmä ovenkahvaan.

Samuel Smithin panimo on UK:ssa, pohjoisen Yorkshiren Tadcasterissa sijaitseva vanha ja maineikas panimo. Panimo toimii edelleenkin vanhassa panimokompleksissa, ja oluissa käytetty "kova vesi" nostetaan alkuperäisestä vuonna 1758 poratusta kaivosta. Kaikki tässä panimossa on vanhaa. Perinteet varsinkin. Oluet tuotetaan luomuainesosista ja kaikkee.

Tämä Chocolate Stout kelpaa muuten myös vegaaneille!


Pullossa oli tavaraa ainakin puoli litraa! Ei meinannut lasiin mahtua jos ei maltillisesti kaatanut.

Heti ensisihahduksesta tiesi minkä kanssa oli tekemisissä. Pullosta pelmahti ilmoille lämmin tumman suklaan aromi. Suklaanystävät osaisivat tästä varmaan arvioida jopa käytetyn kaakaopavun alalajin. Stouteille tyypilliseen tapaan vaahto on paksuhkoa ja pitkäkestoista.

Maku onkin sitten sitä itseään. Kuvittele että juot levyllisen Fazerin tummaa suklaata. Suklaa on ensimmäisenä kielellä, mutta suklaasateen jälkeen seuraa kattaus hedelmää. Löysinköhän melkein vadelmaa tai karpaloa? Suklaaseen voisi soveltaa Alkon hyllynreunoista bongattavia sanoja "pyöreä" ja "notkea". Niin paikkansa löytävä maku.
Suutuntuman paksuus tästä vähän uupuu. Olisin toivonut enemmän tukevuutta. Se olisi sopinut tähän paremmin kuin nenärähmä ovenkahvaan.

Organic Chocolate ei ole mikään kiireisen ihmisen juotava, sillä suklaa on todellakin pääosassa ja makeus voi yllättää loppasuun. Tätä pitää nauttia hiljoksiin ja hartaudella. Hyvää on, ja ostaisin toistekin!

Oikein munarikasta pääsiäistä teille harvoille lukijoille! Muistakaa juoda mämminne! Joko suklaalla, tai ilman.