Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Foliot Hattuun! Suomenlinnan Panimo Foil Hat

Luulin käsityöläisoluiden jo kadonneen alkon valikoimista, mutta löytyihän sieltä vielä pari. Tällä kertaa näppeihini nasahti Suomenlinnan Panimon Foil Hat -Berliner Weisse. Kuulemma kovin kehuttu ja jännä. Katsellaan, haistellaan ja maistellaan!


Etiketissä selostetaan, että Foil Hat on maustettu aidolla mustaherukalla! Jo tämä nostaa mielenkiintoastetta muutamalla pykälällä, sillä maatalon kasvattina minulla on hyvinkin kokemusta mustaherukoista ja niiden yllättävän voimakkaasta mausta. "Ihanan hapan, kuiva ja raikas makunautinto." Katsotaan, kiristyykö foliohattu päässä vai lunastaako lupauksensa.


Ei vaahdonnut juuri ollenkaan vaan solahti lasiin hyvinkin sievästi ja kiroilematta. Väri tuo kuin tuokin kotoisasti mieleen marjamehun. Tuoksua en juurikaan erota, mutta ehkäpä siellä sitä herukkaa on. Vähäsen.

Mutta voi jukra mikä maku! Mustaherukka on marjaisuutena heti paraatin kärjessä, jäljessään kuivahko hiivaisuus. Foil Hat ei ole mikään makea olut, vaan juurikin kuivakka ja raikas. En olisi uskonut Berliner weisse -tyylisen oluen maistuvan tältä. Tämähän on oikesti hyvää eikä ollenkaan tiskivettä! Tai sitten minulla on ollut pahoja muistoja edellisistä vehnäoluista.

Foil Hat on kyllä juuri sitä itseään, eikä juodessa tarvitse foliohattua saavuttaakseen täyden elämyksen. Ei saa olla rasisti ja antaa mustaherukan estää olutnautintoa. Suosittelen kaikille hyvin lämpimästi.