Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 29. kesäkuuta 2016

Salametsästettynä: Badger - Poacher's Choice

Mikä on mustavalkoinen, kaivelee tunneleita ja on melko äkäinen? Väärin. Se ei ole blogin kirjoittaja, vaan meidänkin metsissämme möyrivä ahman sukulainen, mäyrä. Tällä kertaa Pohjahiivoihin kapsahti pullo suoraan EU-känkkäränkässään painivasta Englannista. Hyvä ystäväni ja herra Jolly Roger, Niklas Saari toimitti pullon maisteltavaksi. Kehui myös oman maistelunsa pohjalta varsin hyväksi.

Kiitos siis Niklakselle! Käykääpä joutessanne myös katsastamassa Niken ja kumppaneiden tekemiä pelejä osoitteessa http://www.teamjollyroger.com/!


Badgerin syntymäpaikkana toimii panimo Hall & Woodhouse UK:n Dorsetissa. Vuonna 1777 Dorsetilainen maanviljelijä Charles Hall perusti panimon tehdäkseen olutta kenraali Clintonin joukoille. Kuusikymmentä vuotta myöhemmin hän löi hynttyyt yhteen pojanpoikansa Edward Woodhousen kanssa, josta johtuu panimon nykyinen nimi. Nykyisinkin panimoa johtaa sama Woodhousen suku.

Oluita heillä on valikoimassaan monenlaista ja makukavalkadi on varsin moninainen. Nimet ovat varsin englantilaisia; on "Fursty Ferret", "Golden Champion" ja sitten tämänkertainen maistettava "Poacher's Choice".


"Beer with rich and fruity plumage" sanotaan kaulan lappusessa. Kyllä, tässä on selvästikin hedelmää. Jo avattaessa sihahduksen mukana tulee aimo kattaus marjoja ja hedelmiä. Kuten kuvasta näkyy värikin on mukava, lämmin punainen. Jos palataan vielä siihen tuoksuun, nimittäin tämä on jotain varsin erityistä. Tuoksu lupaa kovasti makeutta mutta samalla happamuutta. Seassa on luumua ja hassusti lakritsia.

Sitten otetaan mäyrä suuhun. Rubiinin punaisen verhon takaa paljastuu ensinnäkin pieni pyörähdys kirsikkaa, joka sitten antaa tilaa mausteiselle kriikunalle. Lakritsi vierähtää kieleltä kuin unohtuakseen, mutta sittenkin kääntyy suun perällä muistuttamaan itsestään. Poacher's Choice maistuu myös, öh, punaiselle...
Makujen harmonia on itseasiassa aika sanoinkuvaamaton. Tähän pullolliseen on ahdettu niin paljon kaikkea hyvää etten osaa oikeastaan sanoa kuin savolaisittain: Ompa kyllä livakkata!

Hall & Woodhouse suosittelee Poacher's Choicen kaveriksi tuhtia riistaa ja kypsää juustoa. Hmm, jos joskus hirvipaistin teen niin siihen pitää kyytipojaksi saada tätä. Poacher's Choice on voittanut myös monia palkintoja, joista viimeisin on pronssisija; World Beer Awards - United Kingdom's Best Fruit Flavoured Beer. Eli Englannin kolmanneksi paras hedelmillä mausettu olut.

Salametsästäjän valinta on kyllä kerrassaan hyvää evästä. Muotitietoisena voisin arvioida tämän sointuvan yhteen varsin hyvin raikkaan kuulaan syyspäivän ruskan loisteen kanssa. Tätä ja muita Badger-tuotteita pitää etsiä käsiin jos joskus eksyn Englannin saarivaltioon. Cheers!