Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Keskiviikon keskiketterä: Helles Schlenkerla Lagerbier

Maitokaupasta bongasin tutulla fontilla varustetun pullon. Schlenkerla on iskostunut mieleni perälle maukkaiden, ja ennenkaikkea savuisten oluiden tuottajana. Aiemmin on tullut lähinnä maisteltua panimon äkäisempiä nelosoluita jotka kuuluvat  melkeinpä Alkon perusvalikoimaan. Nytpäs sitten katsotaan että mimmosta evästä se tämä päivittäistavarakaupasta löytynyt versio on.


Väristä huomaa heti, ettei kyseessä ole mikään perinteinen lager. Huomattavasti sameampaa kuin jokin tavallinen Olvin kolmonen. Vaahtosi kuitenkin ihan maltilla kun osasi oikein kaataa. Tuoksu tarjoaa hiivaista hedelmäisyyttä pienellä tuuheudella. Etiketissä mainostetaankin ihan suomeksi että Lagerbieriin käytetyt keittoastiat ja hiivat ovat samaa perua kuin Schlenkerlan kuululla Rauchbier-savuoluella!

Mutta sitten makuasioihin. Lagerbierin maku on hyvin, sanotaanko pehmoinen. Humalointia ei juurikaan huomaa, joten perinteisiin maitokauppalagereihin tottunut voisikin sanoa juovansa maustettua vettä. Mutta tämä humalapa onkin ovela! Se ilmoittaa olemassaolostaan vasta kulauksen jälkimainingeilla huhuilemalla hennosti suun perällä. Aika vänkää. Etiketissa mainittiin että oluesta pitäisi löytyä myös kevyt savun maku. No, joko minulla on makuaistissa vikaa tai sitten tästä pullosta on savu jäänyt pois.

Kaikkiaan ihan makoisan maistuva olunen. Joisin toistekkin enkä tuoppiin sylkisi. Suosittelen kokeilemaan vaihteluna vaikkapa saunakaljaan. Tai jos haluaa ihan vaan olla hurja ja todeta, että löytyy lagereita bulkkikaman vierestäkin!