Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Lidlistä löydettyä: Sori Brewing Out of Office Session IPA

Eksyin kokeilumielessä paikalliseen Lidliin. Lähinnä pööpöilemään päättömästi ja pälyilemään halpoja tuotteita. Käppäilin myös tottakai oluthyllyn luo. Siellä oli halpaa ja halvempaa olut-olutta. Mutta mitä ihmettä, Sori Brewingin olutta? Lidlissä?! Joko minulla on jäänyt joku uutinen välistä tai sitten tässä on takana jotain muuta. Mukaan tarttui Sorin IPAn lisäksi eräs toinen veikkonen mutta se jääköön toiseen kertaan.

Sori Brewing on panimo, joka karkasi Suomenlahden tuolle puolen Viroon halvemman verotuksen ja helpomman yrittämisen perässä. Alkunsa Sori sai Suomessa joukkorahoitteisesti vaihtelua haluavien nuorukaisten Pyry Hurulan ja Heikki Uotilan toimesta. Unelmana oli omaperäisesti muuttaa olutkulttuuria ja luoda jotain uutta. Sori Brewing on vahvasti Suomalainen, vaikka sijaitseekin ulkomailla.

Sori.


Näin kertoo tarinaa etiketti:
"Vietätkö päiväsi paikassa, jossa odotat vain, että kellon viisari napsahtaa maagisen numeron yli? Teet työsi, mutta ilman intohimoa? Laita siis Out of Office -status päälle ja jätä loppuun kulunut työpöytäsi, lopullisesti. Niin mekin teimme. Tämä voimakkaasti humaloitu ja raikas Session IPA sopii kaveriksi unelmien tavoitteluun. Tässä IPAssa on trooppista hedelmää, hieman havua ja paljon aurinkoa."

 Valitettavasti en suostu vielä jättämään omaa työpöytääni, ja kotini on toimistoni joten olen "in the office" aina. Tuoksu Session IPAssa on mieto, ipoista tuttu kuivakka ja sitruksinen. Ehkä jopa ihan hippusen verran hiivainen. Väri on itseasiassa yllättävän tumma, tuommoinen tummahkonruskea.

Maku on kyllä mukavan raikas ja rapsakka. Havuja perkele! No ei niitä nyt kauheasti ole, pientä katajaisuutta on havaittavissa makuelämyksen taka-alalla, käsikähmässä humalan kanssa. Valitettavasti etelän hetelmät ei löydä paikkaansa meikäläisen kieleltä. En siis löydä niitä. Vika on varmaan tuopin ja jakkaran välissä.

Päivittäistavarakaupasta bongatuksi yllättävän maistuva IPA. Ihan näilläkin prosenteilla.
Vakavaa olutta ei niin vakaville immeisille. Tosiaan. Sori...