Maukkaimmat maistelut

perjantai 8. huhtikuuta 2016

Perjantaipullona: To Øl Sur Simcoe

Tämän perjantain øl on ihan maitokaupasta ostettu ja nostettu. Komeannäköisellä etiketillään katseenvanginnut Sur Simcoe.

To Øl on Tanskalainen, parin kaverin perustama pienpanimo joka ilmeisesi sai alkunsa koulun keittiössä porisseesta panimosta. Vuonna 2005 kaverukset Tobias Emil Jensen ja Tore Gynther keskustelivat opettajansa Mikkel Borg Bjergsø:n (Mikkeller) kanssa siitä, miten Tanskalaiset panimot retostelevat øluillaan joissa ei oikeastaan ole mitään makua. Keskustelun tuloksena oli, että ainut tapa saada maistuvaa ølutta oli tehdä sellainen itse.

Liekkö pojat oikeassa?


Sur Simcoe. Hapan Simcoe. Sessio-olut happaman øluen ystäville.

Øluen happamuus tuoksahtaa hieman kun oikein työntää nenäänsä lasiin. Muuten melko hajutonta tavaraa. Hienosti vaahtosi muuten!

Maussa happamuus tulee enemmän julki. IPAmainen fiilis øluessa sopii hyvin happamuuden kanssa, eikä itse humaloinnin kanssa tule kopinata. Itseasiassa varsin helppo juotava. Happamuus tuo mieleen blogia edeltäneen ajan kokeilut oikeasta Lambic-øluesta. Mutta tämä ei ole sentään niin raivoisa happamuudellaan. Kola-Ollikin voisi juoda eikä ole liian hapokasta.

Eipä tämä nyt niin tajunnanpäräyttävä ollut. Mutta To Øl Sur Simcoe näyttää hyvin, että myös Alkon vieressä olevasta marketista löytyy erikoisøluita!
En keksi tämän enempää lorua tähän hätään.