Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 20. huhtikuuta 2016

Mallaskosken Kuohu Amber Lager

Tämä päivitys aloittaa virallisesti yhteistyön Hospoda Korunan ja Pohjahiivojen välillä. Tulen siis tulevaisuudessa maistelemaan "Hospan" uutuuksiakin. Tämä ensimmäinen päivitys kertoo Mallaskosken Kuohu Amber Lager, joka on vastikään saapunut Hospodan hanaan.

Seinäjokelaane Mallaskosken Paniimo on suoraselekänen Pohojaammaalaanen panimo. Krhm, eli siis melkein tuosta naapurikunnasta. Panimon kantaisä ja luoja on Johan Wallenius, joka aloitteli panohommiaan jo vuonna 1921 pesutuvan nurkassa. Siitä sitten homma laajeni joen rantaan, missä juomia tehtiin limonadista aina voi niin hyvään olueen saakka. Vuodesta -99 alkaen on panimon tirehtöörinä toiminut tyyppi nimeltään Jyri Ojaluoma, joka puolestaan oppi oluenteon jalon taidon Wallenius-papan pojanpojalta Juhani Walleniukselta.

Mallaskosken Black IPA on muuten varsin herkullista kamaa. Suosittelen kokeilemaan sitäkin! Mutta sitten nenä amberiin tuoppiin.

Valitettavasti tuopista ei tällä kertaa saatu kuvaa.
Mutta siinäpä komea hanalätkä!

Amber lager on, -nimensä mukaisesti, punertavaa. Vaikkakin Kuohu taipui hieman ruskeanpunaisen puolelle. Mutta kuten tiedämme, punainen väri kertoo paahtomaltaisuudesta. Tuoksu vahvistaa epäilyksen, mallasta löytyy.

Maku tuo paahteiset maltaat kielelle. Seassa on myös jonkin verran humalointia, mikä tuo Amber Lagerille mukavaa kuivakkuutta tasapainottamaan liikaa makeutta. Kuiva jälkimaku voi myös olla Mallaskosken Panimon juoni, sillä suu jää ilkeästi napsamaan humaloiden jäädessä tanssimaan kielen perälle. Tätä siis täytyisi saada lisää!

Mallaskosken Panimon Kuohu Amber Lager on melko tasapainoinen keitos. Ei turhan monimutkainen, vaan pohjalaiseen tyyliin suoraselkänen ja helavyötä heilutteleva laatuolut!
 
Kiitokset Kajaanin Hospoda Korunalle tästä makunautinnosta! Toivon, että yhteistyömme kantaa hedelmää!