Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Käsityöläisolut vol. IV: Rekolan Panimo - Musta Valssi

Osassa neljä laitetaan jalalla koreasti ja mustasti valssataan. Rekolan Panimo on sulostuttanut Alkon käsityöläisvalikoimaa tummalla lagerilla nimeltä Musta Valssi. Luomuakin vielä! Eli tässä ei kai pitäisi olla mitään ylimääräistä vaan puhdasta luontoa ja silleen. Musta Valssi on syntynyt Mathildedalin Kyläpanimon kanssa yhteistyönä.

Mutta sitten maistellaan ja katsotaan sujuuko se valssi vielä näin monen vuoden jälkeen.
No, mustaa se ainakin on. Lähentelee tummuudessaan aikaisemmin maistamaani Black Holea joka meinasi niellä kaiken valon. Ei tästäkään taskulampulla läpi näe.

Ensivaikutelma tuoksusta ja mausta on, ylläri-pylläri, paahteinen. Paahteisuuden kanssa käsikynkkää tanssii selvästikin tummapaahteinen kahvi. Raskalaista, ehkäpä espressoa? Humalointia Mustassa Valssissa on yllättävän paljon tummaksi olueksi. EBU on jopa 48,1 ja sen myös huomaa maussa mukavana jälkipotkuna. Kuin jenkassa ikään. Valssin hyssyttelyn lomassa on myös keveitä tumman suklaan vivahteita.

Vaikka itse sanonkin, Valssi sujui varsin hyvin. Tämä olut kaipaisi kipeästi jonkun mehevän aterian tanssiparikseen jotta se pääsisi kunnolla loistamaan maullaan. Rekolan Panimo tarjoaakin Tuoppi ja Sapusta -blogissaan tälle kyytipojaksi mm. possunniskaa ja gnocchia. Pohjahiivat kiittävät tansseista ja kumartavat nätisti. Voisin pyörähdellä tämän kanssa toistekin.