Maukkaimmat maistelut

lauantai 23. tammikuuta 2016

Lauantaisauna: Brooklyn Sorachi Ace saison

Oulun sukulaiset, olutmaisteluistani innostuneina, toivat minulle tuliaisena tällaisen kolmen vartin pullon Brooklynin erikoisuutta. Sorachi Ace alea. Kuinka Sorachiässä maistui näin perinteisen lauantaisaunan päätteeksi? No sehän selviää ihan kohta. Pullo oli sen verran julman kokoinen, että jaoin sen kolmeen pekkaan itselleni, veljelle ja isälle.

Sorachi Ace on nimensä, ja etiketin mukaan, pantu käyttämällä "harvinaista" Sorachi Ace -humalalajiketta. Nämä humalat ovat Brooklynin kotisivujen mukaan nimetty Japanin Sorachi-alueen mukaan ja Sorachi Ace on syntynyt kolmen eri humalalajikkeen risteymänä. Sorachi Ace on valmistajan mukaan kuivahumaloitu, eli humalaa on lisätty tuotteeseen kypsytysvaiheessa. Itse etiketissään saison lupailee rapsakkaa kuivaisuutta, humaluutta ja suodattamattomuutta. Katsotaampa.


Joo-o, suodattamatonta on. Varomaton kaataja saa tällä aikaan melkoisen vaahtomyrskyn, kuten minä kun tätä olutta jaoin. Tuoksu lupaa sitruksisuutta, mikä oli odotettavissa tällaisessa kuivahumaloidussa oluessa. Pohjasakkoja ei Sorachissa juurikaan ollut, joten hiivapieruja ei tarvinne pelätä.

Mutta siihempä se humaluus sitten jäi. Sorachi Ace oli yllättävän makea. Etiketin teksti viittasi kuivaan ja vahvasti humaloituun makuelämykseen, mutta nyt ei ihan lunastettu kaikkea mitä luvattiin. Lämmetessään olut kuitenkin toi esille eräänlaista kuivakkuutta mikä oli ihan jees.

Loppupäätelmänä Sorachi Ace on mainio seurusteluolut ja miksei ruokajuomanakin. Suuren pullokoonsa ansiosta tästä riittää ahneudesta riippuen muutamalle sällille.