Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 6. tammikuuta 2016

Vuoden ensmäinen: Bryggeri Roggenfest Ruisolut

Joulut, uudetvuodet ja junnujäkiksen MM-kullat on nyt takana. Aika polkaista maisteluputki uuteen nousuun ja unohtaa tipattomat. Alkon poistovalikoimasta käteen tarttui tällainen Helsinkiläinen rukiinen sadonkorjuuolut. Vuodenaika tammikuisine paukkupakkasineen voi olla vähän outo sadonkorjuuoluen maistelulle, mutta eiköhän sitä jossain päin maailmaa joku satoaan korjaile aina.

Bryggeri on Helsingin betonihelvetissä sijaitseva panimoravintola josta saa sekä ruokaa että juomaa. Olutpuolella Bryggeri tarjoaa monensorttista ohrapirtelöä joiden isänä toimii Saksalainen panimomestari Mathias Hüffner, jota panimon sivuilla mainostetaan monipuoliseksi panomieheksi (hehe).


Etiketti kertoo, että Roggenfest saa rukiisen makunsa "Ekbergin kuuluisasta hapanruisleivästä". Olutta nuuskiessa ruisleipäinen happamuus tulee hieman esille, maussa se taas ilmenee jonkunlaisena kuivakkuutena. Ruis itsessään ei mielestäni tule oikein esille. Aikaisemmin olen maistellut jotain tummempaa olutta jossa rukiit olivat enemmän esillä. Maltaisuuden puolesta Roggenfest menee melkolailla nappiin. Sopivan punertavaa ja lämpöisen paahteista. IBUa oluessa on 36:n pinnan verran mikä myös tuo oman rapsakan kuivakkuutensa.

Kokonaisuutena voin todeta että Bryggerin Roggenfest on hyvä olut. Hapatetun ruisleivän ystäville tämä kyllä tuottaisi pettymyksen. Voisin kuvitella juovani tätä jonkun ruuan kaverina, mutta en oikein osaa sanoa että mikä se ruokalaji olisi.