Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tummaa tummaan iltaan: Mufloni Appeaua Porter

Välistä on hyvä synkistellä ja ottaa vähän tummempaa. Kuten Porteria. Tämänkertainen tumma löytyi olutvalikoimallaan yllättäneen Lidlin hyllyltä. Siellä onkin ihan tyydyttävästi erilaisia oluita, varsinkin näitä Beer Hunters:in Mufloneita. Kannattaa käydä kattomassa, sieltä saattaa löytyä sullekin jotain hyvää.

Höm. Appeaua:sta ei näköjään löydy virallista tietoa mistään. Beer Huntersin omat sivutkin näyttävät kieltävän koko oluen olemassaolon, eikä Lidlin sivutkaan tätä tunne. Erilaiset olutsivustot kuten Olutopas.info kuitenkin näyttävät Appeauan tuntevan. Kertovat sen olevan muun muassa hedelmäistä, kolanmustaa ja heh, appelsiinista.

 Etiketti tuokin mieleen vanhat jaffapullot.

Jooh, mustaahan se. Oliskin ollu melkonen mielenpuhallus juoda vaaleaa porteria. Mutta mutta, täähän ei vaahdonnut oikeastaan ollenkaan, vaikka yritin saada sen rähisemään lasissa. Pientä kevyen kevyttä pitsiä tuli pintaan mutta se hävisi kuin pieru saharaan. Tuoksukin on jossain maan ja kuun välillä, muttei nenässäni.


Suutuntuma on ennen kaikkea kevyt ja melkeinpä lupsakka. Ensialkuun kielelle tulee suomalainen tuulahdus ruisleipää, mikä on yllättävän yleinen maku portereissa. Jotain hedelmää tässä kyllä on, kun näin vähän lämmiteltynä maistelee. Ehkäpä appelsiininkuorta tai muuta vastaavaa, mihin nimikin ja etiketin ulkoasu saattaa vihjailla. Yleisesti suuhun jää haikuamaan jotenkin lääkemäinen, kuiva jälkimaku joka ei oikein istu mun mieleen.

Aikansa lasissa möllötettyään ja lämmittyään tästä häviää pahin lääkemäisyys, mutta kuivakka jälkimaku säilyy ennallaan. 
En kyllä tiiä. Arvostelu jää vähän vajavaiseksi. Jotenkin niin mitäänsanomaton portteri ettei tästä keksi mitään repäisevääkään. Kuitenkin tätä juo ennen kuin selkään ottaa. Kaipa tää nyt on semmonen ihan jees-kautta-viis porteri, marketeista löytyy kyllä parempaakin.