Maukkaimmat maistelut

perjantai 27. marraskuuta 2015

Perjantai feat. Wille: Aecht Schlenkerla Rauchbier Urbock sekä Kasteel Rouge

Tämän pervantain maisteluun oman säväyksensä tuo opiskelukaverini Wille. Myös hieman extempore-tyyliin. Annoin vieraani valita neljästä oluesta maisteltavan ja valituksi tuli tuttu ja turvallinen Urbock. Jälkiajatuksena hörsittiin myös Kasteel Rouge.

Maistellut oluet jaettiin rehdissä hengessä kahteen pekkaan. Koska pulloja oli vain yksi per olut, siitä seurasi muutamia desejä per naama.

Aechte Schlenkerla Rauchbier: Urbock


Wille: Tuoksusta tulee mieleen hyvin savustettu metwursti. Meetwursti olikin palvikinkku! Yllättävää.

Smoge: Tuoksussa on selvästikkin ruisleipätaikinaa, varsinkin riihiruisjauhoihin tehtyä. Savuisuus tuntuu maussa selvästi, ja mainostekstien palvikinkkuisuus löytyy myös. Mausteena tuntuu olevan jonkunlaista lakritsisuutta.

Yhteen mieleen voitiin todeta, että Urbock on hyvä nautiskeluolut. Juotaisiin toistekin.

Kasteel Rouge


Smoge: Haju, kirsikka. Maku, kirsikka. Kirsikkaa suoraan purkista. Maku on kirsikan lisäksi ns. hapokas. Voisin sanoa että loppumaku on kuivan kuohuviinimäinen Kirsikka ei välttämättä lukeudu omiin suosikkeihini olutmauissa.

Wille: Samanlainen kuin se joku vadelmaolut minkä join Hospodassa. Ihan jees, mutta eihän tämä nyt ihan oluelta maistu. Mausta löytyy myös hieman valkoviinimäistä kuivuutta.

Tätähän voisi juoda. Ihan hyvä, sopii satunnaiseksi erikoisuudeksi muiden oluiden lomaan.