Maukkaimmat maistelut

perjantai 23. lokakuuta 2015

Maistelussa ja haistelussa: Rekolan Panimon Katajan Kuiske katajanmarja-ruisolut.

Pint Pleasessa ja kaupan hyllyllä silmääni kirvellen pisti oheinen olut. Olen joskus aikaisemminkin maistanut jotain Rekolan oluita, taisi olla jonkunlainen luomuolut ellen ihan väärin muista.

Pullosta lasiin solahtaessaan Katajan Kuiskeesta kyllä huomaa, että kyllähän siinä ruistakin on. Sävy on tumma, kuohuminen melko vähäistä. Tuoksusta viiksiini tarttuu lapsuudesta tutut ruisleipämäiset aromit. Havaittavissa on vieno, ikäänkuin hapatetun ruisleipätaikinan tuoksu. Maltaat tulevat myös esiin nuuskuteltaessa ja ne tukevatkin hyvin rukiista aromia.


Makunsa puolesta Kuiske on melko vaisu. Olisin toivonut tuhdimpaa koostumusta, ehkäpä melkein stoutmaista mämmiä. Mutta kuitenkin maussa on tarjontaa niin savusta, kuin makeasta hedelmäisyydestä, joista jälkimmäisen arvelen juontuvan itsestään katajasta. Alkomahoolia Katajan Kuiskeeseen Rekolan pojat ovat tuupanneet kiitettävät 6,3%, mikä mielestäni tuo oluen makuun mukavaa ryhtiä.

Loppujen lopuksi taas yksi hyvä olut laitettavaksi korvantaakse. Olut itse kehuskelee etiketissään sopivansa vaikkapa nuotion ääreen sellaisenaan. No, miksipäs ei. Kyllähän tämän tahtiin makkaraa paistaisi.

-Lauri