Maukkaimmat maistelut

torstai 13. heinäkuuta 2017

Toinen aikakausi alkaa märästi: Evil Twin Brewery - Wet Dream

Joo-o. Siirtymä manseen tapahtui itseasiassa jo puolitoista viikkoo sitten, mutta en ole saanut aikaiseksi vielä tutustua enemmälti paikalliseen olutkulttuuriin taikka Alkojen antimiin. Lähialko on kuitenki varsin suuri ja ihan kävelymatkan päässä, joten lähdin tiirustelemmaan että mitä sieltä löytyy.

Käteeni tarttui eränsä viimeinen. Evil Twin Brewing:in Wet Dream. Tölkin kyljessä sanotaan "Brown ale brewed with coffee." Suomalaisena kahvinystävänä mielenkiintoni tietenkin heräsi.


Yhdysvaltain Brooklynissä majaileva panimo Evil Twin ei sano sivuillaan oikein mitään. Mutta lataamalla pressikitin, sanainen arkku aukenee. Pahan kaksosen vuonna 2010 perusti Jeppe, Jeppe Jarnit-Bergsø. Siltä voinee kysyä miksi Jeppe juo. Ensinnä vissiinkin Tanskassa toiminut Jeppe päätti vuonna 2012 pakata kimpsunsa ja heilahtaa panimoineen, vaimoineen ja lapsineen New Yorkin Brooklyniin. Nykyään Evil Twin panee jopa viidessä eri panimossa ympäri maailman!
Lähde: http://www.eviltwin.dk


 "A beautiful brown ale boosted with gourmet espresso beans providing a delightful blend of citrus and spice aroma - the result is amazing, lusty and incoherent - yes, its your wildest dreams in a can."
Uhhuh ohhoh.

Tämä uni on ainakin varustettu mielenkiintoisen raikkaalla tuoksulla. Tuoksussa on havaittavissa sitruksinen humala ja ripaus kaffia. Väri on sakean ruskea ja olut lienee suodattamaton. Sen verran läpitunkemattoman näköistä.

Kahvia tässä kyllä on! Jokainen kahvia juova tietää sen kitkerän, kitalakeen ja suun perälle hyökkäävän maun. Wet Dreamissa paahdettujen maltaiden pehmeä lämpö sekoittuu hiuksenhienosti espressopaahdettujen kahvipapujen omaan paahteisuuteen, saaden aikaan pähkinän ja mokan kepeän paritanssin. Jälkimakuna myös pienen pieni ruisleipäinen hapan. Sitruuna jää jonnekkin tuoksun ja maun välimaastoon eikä tunnun oikein pääsevän kielenpäälle.

Evil Twin:in Wet Dream on kuitenkin mielenkiintoinen olut. Sopii varmasti joidenkin kahvinystävien kielelle, kun taas osa ei välttämättä tykkää. Voltteja tässä oli 6%, joten mennään vähän tutun ja turvallisen nelosoluen ronskimmalle puolelle. Jos nautit kahvistasi, nautit myös kahvioluestasi!

PS. Jos olet kanssani Tampereella, huikkaa niin mennään ottamaan huikkaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti