Maukkaimmat maistelut

torstai 27. huhtikuuta 2017

Voiko kalastusvälineitä juoda? Badger - Blandford Flyer

Ulkona kevät ja talvi vääntävät kättä mouruten ja rapaa roiskuttaen. Pienessä yksiössä on kuitenkin kätevä viettää aikaa mukavan oluen seurassa piittaamatta meteorologian omituisuuksista. Kuten edellinenkin Badger, tämänkin on maistettavaksi ystävällisesti toimittanut kanssakaljoittelijani Niklas. Edellisesta aidosta brittialesta onkin jo aikaa, mutta eihän tämä voi olla kuin hyvää.

Bradford Flyer viittaa takaetiketissään Dorset Stour -joen perhokalastajiin, joita kutsutaan paikallisesti Flyereiksi. Suomenkielinen vastine voisi olla vaikkapa perhostaja. No, tämä kyseinen "inkiväärikoukulla" varustettu olut on tehty näiden urhoollisten brittikalastajien kunniaksi. Oluen huhutaan myös olleen yksi lääke paikallisen mäkärälajin, Blandford Fly:n kivuliaisiin puremiin.


Pullossa valoa vasten viskinvärinen Flyer paljastuu lasissa lähes samanväriseksi. Väriä voisin kuvailla lasissakin vielä hyvin mallasviskiin vivahtavaksi. Vaahtokruunu oli sopiva, noin sormen paksuinen joka nopeasti hupeni pitsimäiseksi kalvoksi. Ovat kuitenkin tehneet nyt sellaisen alen joka ei tuoksu, ei haise. Höh.


Mutta toisin kuin samanniminen mäkärä, Bradford flyer ei pure kipeästi. Kaulan lapun lupaama "inkiväärikoukku" toimii hyvin, tuoden mausteista makeutta muuten hyvin pyöreään makumaailmaan. Inkiväärin alta löytyy myös muuta makeaa, kuten toffeeta tehden Flyeristä entistäkin lähestyttävämmän. Hapokas viimeistely ikäänkuin valmistelee suun uutta huikkaa varten.

Mäyrän kokkailut eivät pettäneet tälläkään kertaa. Badger:in Bradford Flyer osui ja upposi oikein mukavasti. Sopivan makea kokonaisuus inkiväärineen ei jättänyt kylmäksi. Päinvastoin. Mielen ja kehon valtasi oikein mukava lämpö. Tämä sopisi oikein hyvin pimeneviin syysiltoihin, mutta toimii myös näin keväisen räntäsateen aikaan. Panimo suosittelee oluttaan mausteisen lampaan tai chilillä ryyditetyn pihvin kaveriksi.

Kiitokset Niklakselle! Ilman sinua olisin yhtä makua köyhempi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti