Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 1. helmikuuta 2017

Lahjoitusolut vol. II: Amager Bryghus - The Lady of Cofitachequi

Oletteko koskaan tutustuneet naispuoliseen intiaanipäällikköön? En minäkään. Mutta nyt olen lähdössä tanssiin yhden sellaisen kanssa. Olkoonkin nestemäinen!

Hyvä ystäväni Olli lahjoitti minulle tämänkertaisen maistelukappaleen jo taannoin, mutta vasta nyt sain sen väännettyä auki ja tuoppiin. Anteeksi Olli viivästys, olen ollut laiska.
 
The Lady of Cofitachequi on siis Tanskalainen India Pale Ale ja tukee nimensä Amerikan historiaan. Olut on nimetty Cofitachequi-heimon legendaarisen heimopäällikön mukaan, jonka puhutaan olleen koko historian ainut naispuolinen intiaaniheimopäällikkö. Cofitachequin rouva joutui espanjalaisten valloittajien kidnappaamaksi, mutta onnistui myöhemmin pakenemaan kaappareiltaan. Arvon rouva myös onnistui johtamaan heimoaan niin hyvin, ettei Spaniardit onnistuneet valtaamaan Cofitachequin alueita. Intiaanit kun kuulemma kävivät polttamassa espanjalaisten rakentamat linnoitukset. Tästä tuhopoltosta huhutaan selvinneen vain yksi jokaista 120 espanjalaista kohden.

Näin siis kertoi pullon etiketti.


Lasissa nätisti istuessaan arvon rouva paljastuu vaalean oljen väriseksi, eikä suinkaan päivettyneeksi. Samalla myöskin huomataan, että The Lady on suodattamaton! Eli semmonen, HähstägNoFilters-meininki. Tuoksupuoli on vaisunlainen, johtuen joko hieman nuhaisesta haistimestani tai sitten jostain muusta. Kuitenkin kunnolla sisään hengitettäessä on havaittavissa IPA:lle tuttua sitruksisuutta ja pientä tiskiaineen häivähdystä.

The Lady of Cofitachequi:n ensipotkaisu oli varsin ynseä vielä neitseellisellä kielellä. Humalointi sähähti, pistellen kuin kymmenen intiaanin nuolet. Humaloinnin luonteesta vastaavat Amarillo-, Simcoe- ja tietenkin Citra-humalat. Suodattamattomuus tulee esiin humalasuhinan päätteeksi esiinnousevalla kuivakalla hiivaisuudella.


Lämmetessään Cofitachequin Rouva omaksuu hieman enemmän hedelmäisyyttä. Esiin nousevat sitruksiset ja ruohoiset aromit pehmentävät oluen yleisetä tunnelmaa. Seassa on havaittavissa myös pientä hunajaisuutta antaen rouvalle myös makean puolen. Tätä nyt melkein kannattaa nauttia suosituslämpötilaa lämpimämpänä!

Kiitos Ollille makoisasta oluesta! Näihin kannattaa tutustua muidenkin, sillä Amagerilta tuntuu löytyvän hyvinkin livakoita juomia. Kippis ja ugh!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti