Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Niin mikä? Maistelussa: Panimo Hiisi Leimaus, Mango-Habanero IPA

Vuodenvaihdos on taputeltu ja pommit ammuttu. On siis aika leiskauttaa vuosi 2017 käyntiin jollain varsin hämmentävällä. Hiisi on kyllä tullut tutuksi jännillä oluillaan, mutta nyt tuntuu että mentiin sen kuuluisan jännän äären toiselle puolelle.

Hyvät naismaiset herrat ja herrasmaiset naiset! Peruna-Salmiak- eiku, Ananas-sinap- sääh...
MANGO-HABANERO!

"Tulen väen tavat tekevät tulen luonteen - Leimauksen luonteen luovat kotimaiset maltaat, uuden maailman humalat, habanero sekä kypsytysvaiheessa lisättävä mango."

En ole mikään chilipää tai muuten tulisen evään suurin fani. Joten vähän jännättää tämä hedelmien kombinaatio. Leimaus suositellaan pullon etiketin mukaan nautittavaksi psykedeelisen rockin säestämänä, joten laitetaampa se The Doorsin Light My Fire soimaan ja nostetaan lasia lähemmäs!


Tuoksu on ainakin lempeän hedelmäinen ja väri myös kukkean keltainen. Nuuhkaisun hedelmäisyyden avaa mausteena käytetty mango, tarkemmin mangosose. Lopun viimeistelee IPA:lle tyypillisesti humala. Suodattamattomana tämä on myös varsin sameaa, kuten kuvasta voi joku päätellä.

Mutta juupelis, voe tokkiisa ja huhhuh. Leimauksen maku on seikkailu itsessään! Tämän oluen maku avautuu suussa ikään kuin vaanien. Ensin mangon, lempeän makea hedelmäisyys pehmittää aistisi ja saa sinut laskemaan puolustuksesi. Mangon imussa saapuva humala vauhdittaa menoa.

Mutta sitten, kun luulit menon rauhoittuneen, kaiken mangon rakentaman makeuden alta habanero hyökkää esiin rääkyen ja kipinöiden kuin itse tulen väki räjähtäen kielellä napalmin lailla saaden koko makumaailman palamaan! "Some men like to watch the world burn." Habaneron lämpöaalto viimeistelee koko toimituksen pitkäkestoisella jälkipoltteella. Tämä niin sanottu makujen Highway to Hell toistuu jokaisella huikalla ja jokainen kerta on kuin eka kerta.

Ei perhana. Nyt on kyllä sanottava että Hiisi osaa kyllä tehdä oudonkuuloisesta yhdistelmästä hemmetin toimivaa kamaa. Leimaus korventaa kurkkua, saaden veren kiertämään pakkasen kangistamissa suonissa. Takkatulen loimotusta ja hyvin lämmitetyn saunan löylyä, sitä tässä on.

Mikäli luette blogiani, arvoisa Panimo Hiisin väki, suurkiitokset tästä oluesta! Saitte Leimauksella viikseni väpäjämään juuri oikealla taajuudella! Ehdottomasti yksi parhaista maistamistani oluista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti