Maukkaimmat maistelut

lauantai 3. joulukuuta 2016

Kausihanassa Hospodan: Malmgård Eldorado Brown Ale

Voi kuulkaas! Meikäläinen on tässä lähiaikoina räikänyt "oikeissa töissä" niin raivolla, ettei ole jäänyt aikaa eikä energiaa edes oluelle! Ei kai ollut liian ikävä?

Mutta nyt loin itselleni aikaa ja könysin tuttuun ja turvalliseen Hospoda Korunaan nuuhkimaan uusinta kausihanatuotetta. Kyseessähän on Malmgårdin Eldorado Brown Ale! Eldoradosta tulee aina mieleen se jokin etelä-amerikan intiaanien tarunhohtoinen kaupunki missä kaikki on kultaa. Jopa kalja.

Kappas perkele, ruskeaahan se! Vieläpä melko sakean oloista sellaista.

Tuoksun puolesta Eldorado ei tarjoa oikein minkäänlaisia elämyksiä. Tai sitten nokkani on niin ummessa ettei sillä haistakaan. Mutta makunsa puolesta Eldorado on hyvinkin alemainen, yllätyysh! Kun vielä vähän makustelee, paljastuu oluesta vivahteita sekä rapsakasta Pale Alesta että tömäkämmästä Porterista. Tästä makumaailmojen yhdistelmästä päättelen värinkin tulleen.

Kuvailisin makua myös pähkinäiseksi. Hieman saksanpähkinäinen tai mantelimainen maku uhkaa jäädä vähän taka-alalle, mutta Eldoradon kitalakeen kipuava humalointi tuo sen esille varsin hyvin. Kaiken tämän viimeistelee suuhun haikuamaan jäävät lempeä humalan katkero ja makeahkot maltaat.

Lämmetessään Eldorado paljastaa kultansa. Maltaat ottavat selvästi hieman suklaisemman asennon ja humalointi saa hedelmäisemmän otteen. Tätä ei siis todellakaan pidä kiireessä hörsiä, vaan antaa itsensä rauhoittua oluen ääreen. Olutkin kiittää!

Malmgårdin Eldorado Brown Ale ammentaa makuaan sopivasti Pale Alejen ja Porterien maailmoista, ottaen molemmista parhaat palat ja sotkien niitä keskenään silmäkulmat pilkettä täynnä. Loistava naposteluolut joka paranee kokoajan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti