Maukkaimmat maistelut

torstai 22. joulukuuta 2016

Hospoda Korunan Kausihanassa: PÄSSI! Siis Mufloni Joulupässi

Joulumieli on saapunut Hospoda Korunaan sarvekkaassa muodossa. Kausihanaan on nimittäin tullut mäkättämään Beer Hunter's -panimon Mufloni Joulupässi! Tämä ei nyt ole semmoinen olkinen pukki mikä tuntuu roihahtavan aina tuolla länsinaapurissa vaan...
http://files.fitfashion.fi/wp-content/uploads/sites/8/2014/12/13726_orig.jpg 
No ei nyt sentään.

Kuvauksen mukaan tämä porter-lajinen pässi on maustettu kookoksella ja humaloitu Columbus-humalalla. Mutta antaahan hyvän ensin lämmetä. Nämä kun tuppaavat olevan hanasta suoraan juotuna vähän turhan kylmiä eikä kaikki maut ja aromit pääse täysin oikeuksiinsa! Porterithan pitäisi tarjota jotakuinkin 6-8 asteisina.


Kuitenkin lämmön ja tunnelman nousua odotellessa voi jo koittaa urkkia tavaran tuoksumaailmaa. Ensinnäkin nenään loikkaa tumma kahvi ja vähintään yhtä tumma suklaa. Tuoksun puolestakin tämä lupaa vahvaa runkoa ja paksua tuntumaa.

Makuna sitä kahvimokkaa on vielä runsaammin! Toisin kun voisi olettaa, kahvin mukana ei tarjotakkaan pullaa vaan napakka naukku humalaa. Nyt kun tavara on hiukka lämmennyt, voi hitaasti ja hartaasti makustelemalla havaita Joulupässin makeamman puolen. Josko se kuvauksessakin mainittu kookos siellä kummittelee? Maku on kuitenkin enemmän hunajaisen toffeinen, semmoinen tuhti.


Joulupässi jättää suuhun paksun "kerroksen" mokkaa. Kookos itsessään jäi kyllä nyt pahasti kokematta, mutta ehkä se sekoittui kaikkeen muuhun niin ettei sitä enää voinut erottaa omana itsenään. Porteriksi humalat napsuvat mielestäni melko sopivasti, vaikka joku puristi varmaan nokkaansa nyrpistäisi. Kuuden rosentin alkomaholit töpäköittävät makua omalta osaltaan.

Ei ollenkaan huono!
Tämän maistelun osalta Pohjahiivat painuvat maaseudulle Joulunviettohon mässyttämään mahan täyteen kinkkua. Toivotamme kaikille lukijoille oikein antoisaa Joulua ja onnellista uutta vuotta! Juokeehan olutta, mutta kohtuudella!