Maukkaimmat maistelut

tiistai 26. heinäkuuta 2016

Venäläislöytö: Hamovniki Venskoje

XAMOBHNKN!
BEHCKOE!

Hassua sinällään, että tämä kyseinen pullo löytyi Iisalmen cittarin oluthyllystä. Cittarin olutosasto oli melko pieni, mutta sitäkin monipuolisempi! Saisi Kajjaanin serkku ottaa mallia.

Silmiini tämä pisti sekä erikoisen pullonsa, että venäläisyytensä vuoksi. Suomalaisia ja läntisiä oluita on tullut maisteltua melko paljon lähiaikoina. Eiköhän olisi hyvä välillä vähän suomettua ja ottaa selvää myös veli venäläisen oluttuotannosta?

Hamovnikiä tuotta "Moskovskaja Pivovarennaja Kompanija". Eli ilmeisemmin moskovalainen olutkomppania ja englanniksi Moscow Brewing Company. MPK roihahti käyntiin herran vuonna 2008 Mytistsi:ssä Moskovan alueella ja tituleeraa itseään Venäjän moderneimmaksi panimoksi. Panimolta löytyy myös oma logistiikkaosastonsa joka löytyy muutaman kilometrin päästä Moskovan kehäteistä. MPK aloitti tuotantonsa vaatimattomalla 2,4 miljoonalla hehtolitralla, ja on siitä sitten kasvattanut tuotantoaan seitsemään miljoonaan hehtolitraan. Huh huh.

Mutta miltäs se äiti venäjän tuotos maistaa? Pullo ainakin aukeaa ihan ilman työkaluja repäisykorkin ansiosta.

Mmm... Meripihkan sävy ei ole koskaan huono merkki. Vai pitäiskö tästä vetää kommunistisia johtopäätöksiä?

Tuoksu vastaa perinteistä lager-olutta. Löytyy mallasta ja hieman humalaa. Väri tuo itseasiassa mieleen jonkun sortin marjamehun, mutta toivottavasti maku ei vastaa väriä. Suodatettuna oluena Venskoje ei tietenkään vaandonnut tai meuhkannut vaan on kirkas kuin Volgan yläjuoksu.

Vienna aleksi luokiteltu olut ottaa nimen tuoman vastuun hyvin haltuun. Maku on maltaisen kuivakka ja hieman hapokas. Humalointia ei ole turhan paljoa, joten fiilis pysyy makeahkona. Humalointi nostaa päätään kuin kansannousu, mutta hempeästi hedelmiä heitellen.

Pint Please ammentaa tietoa suurella kauhalla, ja kertoo että Hamovniki Venskoje:n panohommissa on käytetty Vienna Lagerille tyypillisiä maltaita. Kuten semmoista kuin "Viennanna" ja Cara Red. Näiden lisäksi punaisella torilla marssii lauma karamellimaltaita. Humalointia on lähdetty hakemaan Saksasta Sapphiren ja Tettnager:in muodossa.

yра!

Harashoo! Hamovniki Venskoje kääntyikin oikeaksi yllättäjäksi, jos suoraan puhutaan. Ensinnäkin vihreä pullo hämäsi luulemaan tavaraa ihan tavalliseksi lageriksi. Makukin oli varsin kohdallaan. Olisin ehkä toivonut vähän enemmän potkua tai raisumpaa mallasta, mutta kaikkea ei aina voi saada. Kuitenkin hyvä olut ruokakauppaolueksi!