Maukkaimmat maistelut

perjantai 4. joulukuuta 2015

Maitokaupasta: Little Valley Ginger Pale Ale

No hei. Tämä perjantai päräytetään käytiin vähän miedommalla. Pikkulaakson Inkivääri PALE. Olen jokseenkin ihastunut inkiväärioluihin ja pale-aleihin, jos ette ole vielä hoksanneet. Tässähän voisi mukavasti yhdistyä parhaat palat niinsanotusti molemmista maailmoista.

Little Valleyn panimo on vuonna 2005 perustettu perhevetoinen yritys. Panimo sijaitsee Ison-Britannian konnuilla ja kukkuloilla. Tai paremminkin kahden kukkulan välissä, kerta nimessäkin on tuo laakso. Panimo erikoistuu luomuoluiden tuotantoon ja kehuskelee olevansa "vegaaniystävällinen" käyttäessään vain perinteisiä raaka-aineita ilman lisäkilkkeitä.

Mutta sitten asiaan.


Kuten kuvasta saattaa huomata, melko sameaa on. Kuten etiketissä lukee, ööli on pullokypsytettyä eli olut on käynyt loppuun vasta pullossa. Pullokypsytyksessä olut jatkaa käymistään ja saa näin luonnolisen hapokkuuden. Oho, ohjeessa mainitaan ettei pitäisi kaataa pohjia myöten vaan pysäyttää kaato kun "sedimentti" saavuttaa pullonkaulan. Noh, kaadoin koko rahan edestä. Hiivoineen kaikkineen.

Tuoksussa on häivähdys inkivääriä, ja se siitä. Saattaa johtua hieman tukkoisesta nenästäni. Maku sen sijaan on toista maata; Suussa tuntuu sameuden lisäksi häivähdyksiä sitruksisuudesta ja siitä mainitsemastani inkivääristä. 'Kivääriä olisi saanut kyllä olla enemmänkin, eihän tämä edes pistä hiostuttamaan. Happoja tässä on vähän, eli olut ei ollut virunut pullossaan kovikaan kauan.

Paranee loppua kohden, lämmetessään Ginger Pale Ale tuo itsestään esiin uusia puolia. Ei siis mikään hätäisen juotava. Sopisi hyvin ruokajuomaksi jonkun mausteisen pihvin kaveriksi. Maistakaa itse ja kertokaa mitä tykkäätte!