Maukkaimmat maistelut

keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Keksiviikkona: Suomenlinnan Panimo GREIG

Näin Star Wars: The Force Awakens:in jälkeen on hyvä taas palata arkeen ja maistella oluita. Oli hyvä leffa muuten, suosittelen lämpimästi kaikille. Mutta nyt siis; Greig, isolla tai pienellä. Pullo ainakin on kohtuullinen puolen litran pänikkä. Josko tämä herättäisi henkilökohtaisen voimani jotta voisin kalastella oluet jääkaapista pelkällä käden heilautuksella.

Suomenlinnan Panimo sijaitsee, aivan oikein, Suomenlinnassa, siinä saarilinnoituksessa. Olut on kuulunut Suomenlinnan perinteisiin kuulemma jo 1700-luvulta saakka kun ensimmäiset sotilaat toivat saarelle omia oluttynnyreitään. Suomenlinnan Panimo on suoltanut ulos oluita moneen makuun ja useimmat ovat kyllä hyvin pidettyjä. Kädessäni pitelen heidän talvioluttaan...


Greig on, kuten pullossa kerrotaan, mahongin punertavaa. Minulla ei ole tässä nyt mahonkia verratavaksi mutta kait se uskottava on. Greig ei rähissyt lasiin mennessään ja jätti turhan vaahtoamisen jonkun toisen hommaksi. Tuoksujensa puolesta melko tämä olut jää melko vaisuksi, edes maltaat eivät minun nokkaan tuoksu.

Mutta maku on miellyttävä. Voisin melkein sanoa että värissä mainittu mahonki on mukana myös maussa. Puisevan paahteiset maltaat nousevat makujen kilvassa kärkeen, mutta väistyvät sitten lempeän mausteisen jälkimaun edeltä. Mukavan oloinen "winter warmer" kuten etiketissä retostellaankin.

Tämän oluen parissa voisi kuvitella nauttivansa myös mureaksi kypsennettyä hirvenlihaa sopivalla kermaisella kastikkeella. Pitäisi kokeilla joskus, kunhan saan ensin sitä hirveä.